Oleh: sunarto | Maret 4, 2008

” Lagi Ngimpi “

(Mohon maaf, artikel ini khusus untuk komunitas ‘ngapak-ngapak’ banyumas.) 

Njaluk maaf, karangan kiye khusus nggo kaum ‘ngapak-ngapak’ mbanyumas

 

Ngimpi macem macem

Aku lagi ngimpi kepengin mbangun komunitas internet nggo sekolah-sekolah khususe nang banyumas. Critane siki wis mulaih, tapi nggo ngujudna ngimpi kuwe ya ora gampang. Singkat crita siki wis ana jardiknas (moga-moga dudu proyek sementara hi hi hi ..). Saben-saben kabupaten jane ya uwis ana jardiknas. Jardiknas utawa jejaring pendidikan nasional kuwe anu proyeke pemerintah, utawa lewih tepate Biro Perencanaan karo Kerjasama Luar Negeri (BPKLN). Nang saben kabupaten utawa kota BPKLN ndelah router (server internet) sing fungsine nggo nglayani sekolah-sekolah sing uwis disambungna meng dinas pendidikan, khususe nganggo wireless (bahasa jawane wireless apa yah).

Dadi ana pemancar internet wireless nang dinas pendidikan sing nggo nglayani sambungan internet sekolah. Siki pemancar sing dikelola dinas pendidikan wis disambungna juga gutul pelosok kecamatan. Pemancar sambungan sing dijenengi repeater. Fungsine mancarna internet sing wis ditrima. Repeater nang banyumas ngliwati daerah Kota Purwokerto ( Purwokerto apa puraketa yah ), Kalibagor, Banyumas, Kemranjen, Sumpiuh, Buntu, Rawalo, Jatilawang, Wangon, Ajibarang lan Cilongok.

Tapi ya kuwe sing jenenge mbangun jardiknas ora gampang. Kadang-kadang (nuwun sewu) ana oknum sing seneng korupsi. Apamaning nek kebeneran sing seneng korupsi (ndilalah) sing nyekel duwit, bisa bubrah utawa bubar jalan. Tapi show must go on (deneng karo basa inggris?). Dadi kadang-kadang kerja karo wong liya ora cukup mung khusnudzan, mestine ana ireng nang nduwur putih.

Masalah liyane, nek radio wireless sing nang nduwur tower disamber bledeg. Lhah radione kebeneran anu pas-pasan, berarti sekolah sing nyambung meng ngonoh sementara ya kudu ‘mengheningkan cipta’. Masalah liyane maning sing lewih mbebeih, akeh sekolah (guru-guru) sing teyenge mung nganggo thok. Ana rusak sepethil be wegah ndandani. Nek kaya kuwe carane ya repot mbok ?. Ujarku ya mandan usaha sepethil. Nek urung teyeng ya njaluk warah maring sing uwis teyeng. Apamaning jaman siki kan ana internet, golet baen carane nang internet. Gampang mbok ?

Aku kiye lagi mbayangna, nek sekolah-sekolah (utamane sing nang plosok/ndesa) wis pada bisa nyambung internet, kayane bocah-bocahe pada cepet pinter yah (padahal nyong dewek be esih bodo J). Tapi sing jenenge ngimpi olih mbok ?

 


Responses

  1. […] ‘kamus IP Address’ nyambunglah salah satu sekolah pinggiran ke Internet, seperti mimpi saya sebelumnya. Wajah2 sumringah tergambar jelas dari guru2 setempat. Maklum di SMK ini belum pernah ada internet. […]

  2. assalamu’alikum….
    pake bsh indo aj yach…tp qu asli banyumas tepatnya ya..kab.banyumas. seep lah tetep semangat buat majuin banyumas…. qu dukung dengan do’a. moga hasilnya akan cepat terlihat hehehe. klo boleh minta nich…bagi2 ilmunya donk… qu juga lagi belajar komputer tapi blm tau ap2 hehe(koq malah jadi curhat ^.^
    wassalam

  3. aku maca langsung seneng,jalaran ana sing peduli karo cah cah desa.aku pengin kenal lewih perek karo njenengan,karo belajar ilmu karo sampean juga.kayane rika kiye wong pinter.maturnuwun

  4. Assalamu’alaikum, tak dukung lah kang ben eneng kemajuan,tapi ya kui saiki jamane mbuh piye internet di salah gunakan!!!!!! mentang² nang internet bisa golek apa² ( contoh pada nonton porno ) nah kui sing mandan di wedeni…………….. just kidding lah kang ( jus tomat,jus apokat,dll )

  5. Geat article.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: